Porodična tradicija visokokvalitetne tekstilne proizvodnje

Od naših skromnih početaka kao male knjižare, do pozicije lidera u tekstilnoj industriji, naše putovanje je priča o strasti, posvećenosti i neprekidnoj želji za stvaranjem izvanrednosti.

Osnivanje Pantera – Početak legende

15. maja 1990, Zoran Ristić postavlja kamen temeljac budućeg modnog giganta u srcu Beograda. Skromna knjižara unutar osnovne škole “Đura Daničić” neočekivano postaje zemljište na kojem će nicati “Panter” – brend poznat po autentičnosti i inovaciji.

Želja za autentičnim proizvodima

Vizija Zorana Ristića bila je jasna – stvarati i prodavati originalne proizvode, sa posebnim naglaskom na sportsku odeću od prirodnih materijala. Ta želja za autentičnošću ubrzo se pretvara u poslovnu filozofiju koja definiše Panter.

Panter – simbol snage i stila

Izbor imena “Panter” nije bio slučajan. Inspirisan brzinom, snagom i gracioznošću ove životinje, Zoran je želeo da njegova firma odražava upravo te vrednosti – dinamičnost, snagu i atraktivnost.

Prekretnica ka tekstilnoj proizvodnji

Krajem devedesetih, Panter započinje novo poglavlje, otvaranjem krojačke radionice i šivaonice u Boleču. Ovaj korak označava početak transformacije Pantera u prepoznatljivog proizvođača odeće.

Proširenje sa vezionicom

Proširenjem proizvodnih kapaciteta vezionicom, Panter zaokružuje svoj proizvodni proces u Boleču. Integracijom različitih faza proizvodnje, firma dodatno podiže standarde kvaliteta i inovativnosti.

Danas

Od prvobitne školske knjižare do vodećeg brenda sa 18 maloprodajnih objekata širom Srbije, Panter predstavlja priču o uspehu. Sa proizvodnim pogonima u Vranju i Beogradu, brend nastavlja da oduševljava kupce odećom visokog kvaliteta za decu i odrasle.

Budućnost

Pod vođstvom Zorana Ristića, dobitnika brojnih priznanja za doprinos društvu, Panter sa optimizmom gleda u budućnost. Fokusirani na očuvanje izuzetnog kvaliteta i dalje povećanje prepoznatljivosti brenda, Panter je spreman za nove izazove.

Panter

Predanost detaljima: U Panteru, svaki materijal je pažljivo odabran, a svaki šav i zip su dokaz našeg posvećenog rada. Naša misija je da svaki komad odeće bude udoban, stilski i izdržljiv.

Kvalitet koji govori sam za sebe: Naša garderoba je dizajnirana da traje. Zadovoljne mušterije koje se godinama vraćaju po nove komade su naš ponos i dokaz uspeha.

Osnova našeg identiteta: Panter nije samo brend; to je izraz predanosti, inovacije i autentičnosti. Kroz našu istoriju, trudili smo se da gradimo poverenje i odnos sa našim kupcima, kreirajući odeću koja odražava njihove živote, vrednosti i aspiracije.

Večno moderni dizajn

Panter uspeva da spoji jednostavnost i modernost u svakom komadu odeće koji dizajnira. Tajna leži u jedinstvenom pristupu koji spaja klasičnu eleganciju sa savremenim detaljima, stvarajući stilove koji su uvek relevantni i nosivi. Naša posvećenost detaljima, od izbora tkanina do savršenstva kroja, čini našu garderobu nezamenjivim delom svakodnevnog života. Verujemo da prava vrednost dolazi kroz odeću koja izdržava vreme, trendove i sezone, nudeći našim kupcima ne samo stil, već i kvalitet i udobnost koji traju. Panter nije samo brend; to je izraz trajne mode i neupitnog kvaliteta.

Kreativnost u srcu Pantera

Pokušao sam u naselju u kome živim da napravim jedan interesantan centar, poput današnjih tržnih centara, gde na jednom mestu imate različite sadržaje. Valjda je i to uticalo da krenem u tekstilnu industriju. Još jedan razlog je to što sam u novoj delatnosti pronašao kreativnost – proizvod koji napravite, odeća koju kreirate vi ili vaši dizajneri, to je nešto što izađe iz vas! Tu su autentičnost, originalna ideja, boja, nijansa, i to me je privuklo“”

Zoran Ristić

generalni direktor i vlasnik „Pantera“.